top of page
k_056-01 [Omgezet]-01.png
2.png
1.png
3.png
4.png
5.png

Onze aanpak

Wat komt er allemaal kijken bij het behalen van een rijbewijs? Hoe bereid ik mij voor op het theorie examen? Hoe oud moet ik zijn om een rijbewijs te halen? Dit zijn allemaal vragen die bij mensen op springen als je overwegen om hun rijbewijs te gaan halen. Onderstaand hebben wij de verschillende onderdelen uiteengezet om een duidelijke beeld te geven hoe wij jullie bij elke stap zullen ondersteunen.

Hoe gaat een praktijk les in zijn werking?

Bij de rijles word je stap voor stap gecoacht  naar het veilig en zelfstandig autorijden. Je vorderingen worden bijgehouden en aan het einde van elke les krijg je tops en tips.

We geven les aan leerlingen in de bollenstreek en de regio Leiden. Wanneer je buiten de regio woont kunnen we je op Leiden Centraal ophalen. Om rijles te krijgen moet je 16,5 jaar oud zijn.

Hoe leer ik voor mij theorie-examen?

Om goed te kunnen rijden is het belangrijk dat je de regels kent. We leveren een theoriebox van Veka Best bestaande uit een boek en een online cursus waarbij je volledig door de stof wordt begeleid. Om theorie-examen te doen moet je 16 jaar oud zijn

Wat is een tussentijdse toets?

Alvorens je het praktijkexamen doet kun je een tussentijdse toets doen bij het CBR. Bij dit proefexamen krijg je een goed beeld van hoe het praktijkexamen eruit ziet en vooral hoe het voelt. Wanneer je de bijzondere verrichtingen goed genoeg hebt uitgevoerd bij je tussentijdse toets, krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen bij het daarop volgende praktijkexamen. Na de toets neemt de examinator de rit met je door  en noteert ze op een uitslagformulier. We kunnen ons na de toets concentreren op de verbeterpunten. Er gaat nu geen lestijd meer naar de bijzondere verrichtingen.

Hoe verloopt het praktijkexamen?

Alvorens het praktijkexamen kan worden gereserveerd dien je een gezondheidsverklaring van het CBR ingevuld te hebben. Klik hier voor meer informatie.

Wil je een praktijk examen of tussentijdse toets doen? Dan moet je de rijschool machtigen. Dit kan via de volgende link.

 

Bij het praktijkexamen zal de examinator je een paar technische vragen stellen over de auto. Ook moet je vanaf 25 meter een kenteken lezen als ogentest. 

Het praktijkexamen duurt tussen de 30 en 40 minuten. Tijdens de rit zal de examinator je 2 maal vragen om een bijzondere verrichting uit te voeren zoals je die geleerd hebt. Ook zal je 10 a 15 minuten met het navigatiesysteem rijden.

Hoe oud moet je zijn om rijles te nemen?

Vanaf je 17e jaar mag je dus praktijkexamen doen. Na het praktijkexamen met goed gevolg te hebben af gelegd mag je alleen autorijden met een begeleider. Je mag wel op een bromfiets rijden met het B rijbewijs, ook wanneer je nog 17 bent. Dit gaat NIET veranderen. Voor alle info kun je kijken op de officiële website van 2todrive: https://2todrive.nl/            

Theorie-examen

Rijles

Praktijkexamen

Zelfstandig rijden

16 jaar

16,5 jaar

17 jaar

18 jaar

bottom of page